Rychlý salát z čínského zelí s vejci a šunkou - postup přípravy
Pokud vám po Velikonocích zbyla z výslužky nějaká vejce a vy nevíte, co s nimi, máme pro vás skvělý tip. Připravte si chutný salát podle paní Anety Vagalové jen z několika ingrediencí a za pár minut.
Salát
Zálivka
V hrnci s osolenou vodou vařte vejce 10 minut a poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Tip: Vejce obsahují sůl, o kterou mohou při vaření přijít, pokud nebude voda osolená. Se solí budou vejce chutnější a výživnější.
Zatímco se vejce vaří, čínské zelí nakrájejte na drobné kousky a vmíchejte do něj šunku nakrájenou na kostičky a nadrobno nastrouhaný sýr.
Vejce rozpulte, žloutky z nich vyjměte a odložte je bokem a nakrájené bílky vmíchejte do salátu. Žloutky v misce utřete se solí, smíchejte je s olejem, citronovou šťávou a směs nařeďte vodou, aby vznikla zálivka.
Poznámka: Zálivku můžete vmíchat rovnou do salátu, ale můžete ji servírovat také v misce bokem, aby si salát mohl polít každý sám dle vlastní chuti.
Tip: Salát podávejte samotný, ale můžete si na něm pochutnat také s oblíbeným pečivem. Skvěle se k němu hodí opečená bageta.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.