Těstoviny s bešamelovou omáčkou a zeleninou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Těstoviny s bešamelovou omáčkou a zeleninou - postup přípravy

Těstoviny v bešamelové omáčce ještě nikdy nebyly tak snadné. Vyzkoušejte tento recept s restovanou zeleninou a budete příjemně překvapeni.
1. KROK

Do hrnce či pánve nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte do ní nejprve lžíci oleje a poté lžičku soli. Když se obojí rozpustí, vsypte také těstoviny. Když voda začne znovu vřít, počítejte 7 minut varu a těstoviny z vody vylovte děrovanou lžící do studené misky.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a přidejte do něj nahrubo nasekaný česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět, a přidejte k němu jemně nasekanou mrkev, papriku a vařenou či konzervovanou kukuřici. Vše společně chvilku restujte a vylovte ven z pánve na talíř.

3. KROK

V pánvi nyní rozehřejte kousek másla a orestujte na něm dvě lžíce hladké mouky do mírně zlatavé barvy. Přilijte jeden hrnek mléka a dobře rozmíchejte, aby se v něm mouka rozpustila. Směs přiveďte k varu a podle potřeby bešamel nařeďte ještě půl hrnkem mléka. Do směsi přihoďte chilli vločky a mletý černý pepř a přiveďte omáčku k varu. Poté do ní vraťte restovanou zeleninu a nakonec vsypte uvařené těstoviny. Vše velmi dobře promíchejte, chvíli zahřívejte, aby se těstoviny znovu prohřály, a ihned podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 266 hlasů
Nahlásit chybu
63 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt