Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Segedín s vepřovým masem a smetanou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 137 minut

Segedín s vepřovým masem a smetanou - postup přípravy

Segedínský guláš je klasika, kterou milují snad všichni. Jídlo podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je chutné, recept je jednoduchý a troufnout si na něj můžou i ti, kteří se s kulinářským uměním teprve seznamují.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno i s česnekem. Vepřové maso nakrájejte na kousky o velikosti cca 3×2 cm. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm smažte přibližně 3 minuty, do hněda. Následně k ní přisypte nakrájené vepřové a ingredience zamíchejte.

2. KROK

Maso restujte přibližně 4 minuty a přidejte k němu česnek se sladkou paprikou. Vše důkladně promíchejte a po půl minutě odstavte z tepla. 

Poznámka: Papriku nesmažte déle než 30 vteřin, jinak zhořkne.

3. KROK

Připravenou směs vložte do hrnce, do kterého přilijte vývar a přidejte bobkové listy, nové koření, kmín a pepř. Hrnec přikryjte poklicí a vařte přibližně 120 minut, aby bylo vepřové měkké. 

Poznámka: Místo vývaru můžete přilít vodu smíchanou s bujonem v kostce nebo ve vaničce.

4. KROK

Jakmile je maso měkké, vyndejte z hrnce koření a vložte do něj zelí. vše zamíchejte, guláš dosolte a zahustěte smetanou, ve které jste rozmíchali lžíci vody a lžíci hladké mouky. 

5. KROK

Poznámka: Segedín vařte dalších 10 minut, aby se mouka provařila a jídlo bylo lépe stravitelné. Hotový guláš podávejte s houskovým knedlíkem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů