Skořicové slzičky - postup přípravy
Skořicové slzičky sice nejsou z nejobvyklejších druhů cukroví, zato jsou ale tak skvělé, že se mezi rohlíčky a ořechy na tácu rozhodně neztratí. Ba právě naopak! Vyzkoušejte báječný recept od paní Dagmar Kazdové.
Ingredience
Hladkou mouku prosejte spolu s moučkovým cukrem a kakaovým práškem do hluboké misky. Přidejte jeden žloutek a jedno celé vejce, přisypejte jemně mleté neloupané mandle, půl čajové lžičky skořice a změklé máslo. Vypracujte hladké, nelepivé a soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte ho alespoň 2 hodiny v chladu uležet.
Vychlazené těsto rozválejte na tenčí placku a vykrájejte z ní slzičky (případně jiné tvary), které vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a dejte je upéct při 180 °C asi na 15 až 20 minut. Po dopečení nechte slzičky vychladnout.
Polovinu sušenek ozdobte čokoládou, případně dalším cukrářským zdobením dle vlastní fantazie a nechte zaschnout. Nakonec slepujte slzičky po párech kakaovým krémem, nechte ztuhnout a podávejte.