Smažené bramborové rolky à la chipsy - postup přípravy
Pokud už máte dost kupovaných chipsů a chcete si pochutnat na něčem originálním, vyzkoušejte tyto smažené bramborové rolky. Křupavou pochoutku připravíte do 15 minut.
Ingredience
Jednu velkou bramboru oloupejte a pomocí struhadla ji nakrájejte na tenké plátky. Bramborové plátky vložte do síta ponořeného ve studené vodě.
Poznámka: Ponoření brambor do studené vody zabrání jejich zhnědnutí.
Poté plátky vyndejte a rozložte je na prkno. Pomocí ubrousku z nich vysajte přebytečnou vodu. Následně plátky posypte kukuřičným škrobem a položte na další plátky. Plátky opět posypte škrobem a zarolujte je.
Tip: Každou bramborovou rolku propíchněte párátkem, aby držela tvar a neotevřela se.
Rolky smažte v rozpáleném oleji, dokud nezačnou hnědnout – potrvá to přibližně 5 minut. Hotové rolky vyjměte z oleje a dejte je do mísy vyložené ubrousky.
Poznámka: Ubrousky pomohou ze smažených bramborových rolek vysát přebytečný tuk. Použijte raději bílé ubrousky – barevné ubrousky by mohly svou barvou rolky znehodnotit.
Z rolek následně vyndejte párátka, osolte je a posypte je nadrobno nakrájenou petrželkou.
Tip: K dochucení můžete použít také sušenou petrželku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 매일맛나 delicious day