Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snídaňové tousty s vajíčky na dva způsoby

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Snídaňové tousty s vajíčky na dva způsoby - postup přípravy

Tradičních smažených vajíček nebo klasických toastů k snídani se lidé často přejí, proto by to chtělo parádní změnu, nebo dokonce jejich kombinaci, která snoubí chutě obou přísad. Tyto toasty s vajíčkem lze připravit během chvilky na dva způsoby, které si zamiluje úplně každý.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Snídaně je základ dne, vajíčka navíc obsahují prospěšné bílkoviny i antioxidanty. Příprava tohoto receptu je navíc nadmíru snadná. Takováto vajíčka nejenže dobře vypadají, ale také skvěle chutnají. Vezměte čtyři plátky toastového chleba, ze kterých nožem opatrně vyřízněte vnitřní světlou střídku do čtverce.

2. KROK

Nyní budete potřebovat párky. Vyberte si dle chuti nebo domácích zásob a nakrájejte je na kolečka na tloušťku toastového chleba. Pánev s nepřilnavým povrchem vymažte dostatečnou vrstvou másla a dejte smažit na mírný plamen. Do másla vložte vyříznuté rámečky z toastového chleba a opatrně je vyložte nakrájenými kolečky uzeniny. V misce rozšlehejte vejce, jemně je osolte a zalijte jimi rámečky s uzeninou. Přikryjte plátkem sýra a zatlačte střídou. Navrch položte plátek másla. Po upečení z jedné strany opatrně otočte a dopečte dozlatova i z druhé strany.

3. KROK

Nyní je na řadě druhá verze těchto toastů. V pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou uzeninu spolu s najemno nakrájenou jarní cibulkou, přidejte konzervovanou zeleninu a zlehka osmahněte. Poté přidejte rozšlehané vajíčko, které trošku osolte. Do máslem vymazané pánve dejte rámečky, pusťte na střední plamen a zalijte je vaječnou směsí. Opět přikryjte plátkem sýra a střídou, na kterou položte tenký plátek másla. Pečte z obou stran dozlatova.

4. KROK

Podávejte přepůlené na trojúhelníčky spolu s čerstvou sezónní zeleninou.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů