Smažené jablečné šneky z kynutého těsta - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci, co připravit své rodině a přátelům o víkendu ke kávě, vyzkoušejte recept na smažené jablečné šneky. Můžete je servírovat s domácí šlehačkou, kopečkem vanilkové zmrzliny nebo je stačí jen lehce poprášit moučkovým cukrem.
Ingredience
Prosátou hladkou mouku smíchejte ji se sušeným droždím, cukrem a solí. Poté přidejte rozkvedlané vejce. Směs promíchejte a přilijte teplé mléko.
Vše promíchejte a vypracujte hladké těsto. Pokud bude příliš lepkavé, přidejte trošku mouky. Poté ho přikryjte potravinářskou fólií a nechte ho kynout na teplém místě 30–40 minut.
Těsto rozválejte na plát široký přibližně 4 mm. Jablka omyjte, oloupejte je a zbavte je jádřinců. Poté je nakrájejte na plátky a vyskládejte je na těsto.
Těsto srolujte do těsného závinu a potřete ho vodou. Poté ho nakrájejte na plátky, které nechte ještě 15 minut pod utěrkou vykynout.
Šneky osmažte v rozpáleném oleji z obou stran přibližně 5 minut. Poté je přendejte na talíř s ubrouskem a nechte z nich okapat přebytečný tuk.
Šneky můžete podávat horké i studené. Servírujte je s domácí šlehačkou, s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo je jen posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.