Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané pikantní americké okurky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Nakládané pikantní americké okurky - postup přípravy

Okurky můžete zavařit netradičním způsobem s chilli, kari a octem, budou pak příjemně pikantní. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Okurky omyjte a nakrájejte na kolečka. Velkou cibuli nakrájejte na hrubo. Poté je prosolte, na 1 kilogram okurek dejte asi lžíci soli, záleží kolik máte zeleniny a jak ji máte rádi slanou. Množství láku pak přizpůsobte množství zeleniny.

2. KROK

Zeleninu zamíchejte a nechte 2 hodiny stát, pak z ní vyždímejte vodu. Poté dejte do hrnce ocet, cukr (odměřte ho pomocí hrnku stejně jako ocet), pepř, chilli, kari, kopr a vše zahřejte, aby se cukr rozpustil.

3. KROK

Do vychladlého nálevu pak přidejte okurky, promíchejte a naplňte jimi sterilizované sklenice. Ty pak zavíčkujte čistými víčky a zavařte například v hrnci, troubě nebo myčce na nádobí, záleží na vašem osvědčeném postupu.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů