Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Harlekýn s marmeládou a dvěma druhy šlehačky

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Harlekýn s marmeládou a dvěma druhy šlehačky - postup přípravy

Harlekýn je klasický dezert, který by měla znát každá hospodyňka. Díky jednoduchému postupu z Youtube kanálu Vaříme s Jančou ho připravíte během chviličky a pochutnáte si.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte sníh z bílků a poté v jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s moučkovým cukrem. Do směsi se žloutky vsypte kakao, mouku, kypřící prášek do pečiva a ingredience vyšlehejte. 

2. KROK

Do mísy vmíchejte sníh z bílků, směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

Poznámka: Sníh vmíchávejte opatrně, aby vám těsto „nezmoklo“.

3. KROK

Upečený korpus nechte vychladnout, poté jej sundejte z pečicího papíru a potřete lžící marmelády, kterou nechte zaschnout.

Poznámka: Marmeládu zvolte dle vlastní chuti.

4. KROK

Zatímco marmeláda schne, do větší mísy nalijte dva 400 g šlehačky a do menší mísy 200 g šlehačky. Do větší mísy vsypte dvě lžičky vanilinového cukru a do menší mísy pouze jednu lžičku. 

5. KROK

Do menší mísy vsypte ještě jednu lžičku kakaa a šlehačky v obou mísách vyšlehejte do tuha. Polovinu korpusu s marmeládou potřete trochou bílé vyšlehané směsí a přiklopte ho druhou polovinou korpusu marmeládou dolů.

6. KROK

Povrch harlekýna ozdobte střídavě bílou i kakaovou vyšlehanou směsí a posypte jej nastrouhanou čokoládou.

Tip: Zdobení můžete provádět pomocí trezírovacího sáčku s ozdobnou hlavicí nebo cukrářskou pistolí.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů