Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené kořeněné kuřecí tyčinky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažené kořeněné kuřecí tyčinky - postup přípravy

Smažené kořeněné kuřecí tyčinky můžete servírovat jako originální předkrm s dipem nebo je použít jako hlavní chod. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a poté ho utřete nožem dohladka tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

Tip: Chcete-li si urychlit práci, můžete maso předem pomlít. 

2. KROK

Maso vložte do misky a smíchejte ho s moukou, strouhankou, mletou uzenou paprikou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Jakmile se ingredience propojí, maso rovnoměrně rozprostřete na potravinovou fólii tak, aby získalo tvar obdélníku o výšce 2 cm. 

3. KROK

Masovou směs do fólie zabalte a vložte ho na 30–60 minut do mrazáku. Poté obdélník rozkrájejte na stejně široké tyčinky, které smažte v rozpáleném oleji ze všech stran přibližně 8–10 minut, dozlatova. 

4. KROK

Tip: Usmažené kuřecí tyčinky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty na Maso

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů