Smažené kořeněné kuřecí tyčinky - postup přípravy
Smažené kořeněné kuřecí tyčinky můžete servírovat jako originální předkrm s dipem nebo je použít jako hlavní chod. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a poté ho utřete nožem dohladka tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Tip: Chcete-li si urychlit práci, můžete maso předem pomlít.
Maso vložte do misky a smíchejte ho s moukou, strouhankou, mletou uzenou paprikou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Jakmile se ingredience propojí, maso rovnoměrně rozprostřete na potravinovou fólii tak, aby získalo tvar obdélníku o výšce 2 cm.
Masovou směs do fólie zabalte a vložte ho na 30–60 minut do mrazáku. Poté obdélník rozkrájejte na stejně široké tyčinky, které smažte v rozpáleném oleji ze všech stran přibližně 8–10 minut, dozlatova.
Tip: Usmažené kuřecí tyčinky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty na Maso