Zeleninové placičky ze 3 druhů zeleniny - postup přípravy
Jakmile ochutnáte tyto zeleninové placičky, zamilujete si je. Jsou ideální jako bezmasé hlavní jídlo, ale také jako originální příloha k masovým pokrmům a rybám.
Těsto
Na smažení
Z cukety odkrojte okraje a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. K cuketě přidejte nastrouhanou mrkev a nastrouhaný brambor.
Poznámka: Mouku i brambor před strouháním oloupejte.
K ingrediencím přidejte mouku, s vejcem a solí a ingredience důkladně promíchejte.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Z těsta odebírejte množství velikosti dlaně, z kterého vytvořte placičky. Ty smažte na pánvi s rozpáleným olejem 2–3 minuty, z každé strany.
Tip: Usmažené placičky ze zeleniny odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Zeleninové placičky servírujte samostatně, ale můžete je podávat také jako originální přílohu k masovým pokrmům.
Tip: Pokrm je možné podávat i ke svačince, protože skvěle chutná i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Il Rifugio Perfetto