Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky ze dvou mas s vejci a chlebem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Karbanátky ze dvou mas s vejci a chlebem - postup přípravy

Milujete-li karbanátky, zkuste si je tentokrát udělat trochu jinak. Díky přidání mléčného chleba je výsledný pokrm šťavnatý a doslova se rozplývá v ústech. Vyzkoušejte jednoduchý postup.

Ingredience pro:
21 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte kousek chleba a zalijte ho mlékem tak, aby byl zcela ponořený. Nechte chleba 10 minut nasávat mléko a v jiné míse zatím smíchejte oba druhy mletého masa se solí a černým pepřem.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky, vložte ji do robota a rozmixujte ji na kaši společně s oloupanými stroužky česneku. Směs přidejte do mísy s masem, do které rozklepněte vejce. 

3. KROK

Chleba vyždímejte a smíchejte ho s ingrediencemi v míse, ve které je maso. Ze vzniklé hmoty vytvářejte malé karbanátky, které obalte ve strouhance a smažte je na rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany.

Tip: K přípravě můžete použít i starší chleba, který vám zbyl z předešlých dní.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů