Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené oplatkové sendviče s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smažené oplatkové sendviče s mletým masem - postup přípravy

Dnes vám představíme recept, který jste s největší pravděpodobností ještě nikdy neviděli. Jsou to docela (ne)obyčejné sendviče smažené na pánvi. Jsou z mletého masa – a zabalené v oplatce! No vážně! A přitom chutná naprosto skvěle. Podávat je můžete se zeleninovou oblohou nebo s porcí letního salátu. Překvapte své blízké touto neotřelou svačinou.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Nasypejte ji do hlubší misky a přidejte k ní mleté maso. Obě suroviny spolu vzájemně důkladně promíchejte. Pak do misky vyklepněte jedno vajíčko, přidejte podle chuti sůl a čerstvě mletý černý pepř a znovu dobře promíchejte.




Připravené maso rozdělte od oka na dvě stejně velké části. Na pracovní plochu si položte dva oplatkové pláty a na každý z nich rozprostřete špachtlí tenkou vrstvu mletého masa. Urovnejte jej do roviny a zakryjte druhou vrstvou oplatky.

Velkým nožem pak tento veliký sendvič naporcujte na menší kousky podle svého vkusu. Můžete vyrobit třeba malé obdélníkové porce, anebo rozkrájejte kulatou oplatku jako pizzu na osm trojúhelníkových dílků.

Do zvláštní misky vyklepněte tři vajíčka, přilijte trochu mléka a dochuťte solí. Vidličkou či metlou přísady důkladně vyšlehejte, aby se propojily. Pokud chcete, můžete přidat do vajíčka i jakékoliv další koření či bylinky, které máte rádi.

Na kamnech rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje. Každou porci oplatkového sendviče ponořte do vajíčka, nechte trochu okapat a položte ji do pánve s rozpáleným olejem. Smažte sendviče po obou stranách na středním ohni dozlatova, pak zmírněte plamen na minimum, zakryjte pokličkou a smažte dalších 5 až 7 minut, aby se maso uvnitř propeklo.

Hotové sendviče vyjměte z pánve a položte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste z nich odsáli přebytečný olej. Podávejte ještě čerstvé posypané sekanými bylinkami a doplněné o vaši oblíbenou omáčku a zeleninový salát.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů