Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční šišky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vánoční šišky - postup přípravy

Vánoční šišky jsou jednoduché cukroví poprášené moučkovým cukrem, díky čemuž vypadá jako zasněžené. Na vánoční stůl se tak taková dekorace, která i skvěle chutná, více než hodí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte změklé máslo, cukr a sůl a vše dokonale promíchejte. Přidejte olej a vejce a opět promíchejte. Prosejte do mísy kakao a znovu promíchejte. Poté přidejte postupně prosátou mouku a prášek do pečiva a vymíchejte těsto, v pozdější fázi budete muset použít ruce. Vypracované hladké těsto zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice.

2. KROK

Udělejte z těsta kousky ve tvaru podlouhlého oblázku jako základ šišky a nožem nahoře vytlačte vzor do kříže. Pak je položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 15 minut při teplotě 180 °C

3. KROK

Šišky po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem, dá jim to atraktivní zasněženou podobu. Ale je možné je po dvou slepit dohromady například marmeládou.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů