Snadné jahodové poháry à la „Mrož“ - postup přípravy
Hledáte-li recept na osvěžující dezert, připravte si jahodové poháry, které připomínají chuť známého nanuku Mrož. Postup je snadný, rychlý a dezert si zamilují i děti.
Ingredience
Jahody omyjte, odstraňte z nich zelené části a nakrájejte je na čtvrtky, které vložte do větší misky, ve které je rozmixujte do hladka.
V hrnci smíchejte cukr, s vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. K suchým ingrediencím přidejte vejce a vše míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu.
Následně do hrnce vlijte rozmixované jahody, vše zamíchejte a hrnec umístěte na sporák, na kterém směs zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí.
Jahodovou směs přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na 30 minut.
Poznámka: Potravinovou fólii položte na směs tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na jejím povrchu nevznikne škraloup.
V jiné větší míse vyšlehejte vychlazenou smetanu, a jakmile získáte hutnější směs, vmíchejte do ní mascarpone. Část smetanové směsi vešlehejte do vychlazené jahodové směsi a potom vzniklou hmotu vešlehejte do zbylé smetanové směsi.
Hotovou směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a poté jím vyplňte připravené sklenice, ve kterých budete dezert servírovat.
Tip: Jahodové poháry podávejte ozdobené čerstvými kousky jahod.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell