Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Perníkový beránek s mletými ořechy

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Perníkový beránek s mletými ořechy - postup přípravy

O Velikonocích nesmí na žádném stole chybět perníkový beránek. Připravte si jednoduchý dezert podle receptu paní Romany Važanské, který obsahuje ty nejvoňavější a nejchutnější ingredience.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na vymazání formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku s cukrem, mandlemi, kypřícím práškem do perníku, mletou skořicí, citronovou kůrou a perníkovým kořením. V druhé míse smíchejte med s mlékem, vaječnými žloutky, citronovou šťávou a olejem.

2. KROK

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. K omytí můžete použít jedlou sodu.

3. KROK

Tekuté ingredience vlijte do suchých a vše důkladně promíchejte. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta. 

4. KROK

Připravené těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané pečicí formy, která je předem vyhřátá a perníkového beránka pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

5. KROK

Tip: Zda je beránek upečený poznáte, pokud do něj píchnete špejlí a vytáhnete ji čistou. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů