Šneky plněné Nutellou či vanilkovým pudinkem - postup přípravy
Pokud máte chuť na něco na zub, pak si udělejte tuto jednohubku v podobě šneků s Nutellou či vanilkovým pudinkem. Recept poskytla paní Aneta Mühlhandlová; kdyby vás zajímalo více jejích receptů, pak se mrkněte na její FB skupinu Pečeme s Anet.
Ingredience
Nejprve si připravte vanilkový pudink. Obsah sáčku smíchejte s cukrem a poté se třetinou plnotučného mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a postupně ho přiveďte k bodu varu. Poté mléko odstavte z plotny a přimíchejte do něj pudinkovou směs.
Za stálého míchání ji vařte cca minutu do zhoustnutí a sundejte hrnec ze sporáku, nechejte pudink vychladnout. Rozložte obě listová těsta, jedno potřete Nutellou a druhé vychladlým pudinkem. Těsto srolujte do rolády a nakrájejte ho na kolečka. Plech na pečení vystelte pečicím papírem a šneky na něj položte.
Vejce rozklepněte, rozšlehejte a potřete jím šneky. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte šneky cca 20 minut, během té doby je pravidelně kontrolujte. Poté je můžete podávat, dobrou chuť!