Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý sušenkový dort

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rychlý sušenkový dort - postup přípravy

Nepečené dezerty se stávají hitem. Především pro svou jednoduchost. V tomto případě vám stačí sušenky, mléko, cukr a pár dalších běžných věcí. Výsledkem bude dezert, který se nemusíte stydět podávat i nejnáročnější návštěvě.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Vezměte žloutky a vložte je do mísy. Zasypejte je cukrem a mixérem je začněte důkladně vyšlehávat. Cukr by se měl rozpustit a ze žloutků by měla vznikat hutnější hmota. Do té přidejte jenom několik lžic mléka a dále veškerý škrob. Až po důkladném promíchání můžete přilít zbytek mléka, to do směsi vmíchat a vše začít zahřívat. Buď přelitím do hrnce a ten položit na sporák, nebo v mikrovlnné troubě.

2. KROK

Během zahřívání krém stále důkladně míchejte, aby se nepřipaloval a nevznikaly hrudky. Pozvolna ho přiveďte k varu a poté ho pomalu vařte. A to do doby, než zhoustne na pudinkovou konzistenci. V té chvíli přestaňte zahřívat, přidejte vanilkovou esenci, zamíchejte a nechte krém odpočívat při pokojové teplotě.

3. KROK

Do hlubšího plechu nebo jiné formy, ideálně o velikosti 25×25 centimetrů, vložte potravinovou folii. Nyní začněte sestavovat nepečený dezert tak, že celé dno pokryjete sušenkami. Vyskládejte je jednu vedle druhé. Na vrstvu sušenek následně naneste část připraveného a už vlažného krému. Následuje další vrstva sušenek a znovu krém.

4. KROK

Takto pokračujte do chvíle, kdy nebudete mít ani krém, ani sušenky. Poslední vrstva by měla být ta sušenková. Následně plech vložte do lednice na několik hodin, aby sušenky vtáhly chuť krému a vše se zpevnilo. V tuto chvíli je rychlý sušenkový dort s krémem připraven k servírování. Nejenom ke kávě, ale i jenom tak.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů