Rychlý sušenkový dort

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlý sušenkový dort - postup přípravy

Nepečené dezerty se stávají hitem. Především pro svou jednoduchost. V tomto případě vám stačí sušenky, mléko, cukr a pár dalších běžných věcí. Výsledkem bude dezert, který se nemusíte stydět podávat i nejnáročnější návštěvě.
1. KROK

Vezměte žloutky a vložte je do mísy. Zasypejte je cukrem a mixérem je začněte důkladně vyšlehávat. Cukr by se měl rozpustit a ze žloutků by měla vznikat hutnější hmota. Do té přidejte jenom několik lžic mléka a dále veškerý škrob. Až po důkladném promíchání můžete přilít zbytek mléka, to do směsi vmíchat a vše začít zahřívat. Buď přelitím do hrnce a ten položit na sporák, nebo v mikrovlnné troubě.

2. KROK

Během zahřívání krém stále důkladně míchejte, aby se nepřipaloval a nevznikaly hrudky. Pozvolna ho přiveďte k varu a poté ho pomalu vařte. A to do doby, než zhoustne na pudinkovou konzistenci. V té chvíli přestaňte zahřívat, přidejte vanilkovou esenci, zamíchejte a nechte krém odpočívat při pokojové teplotě.

3. KROK

Do hlubšího plechu nebo jiné formy, ideálně o velikosti 25x25 centimetrů, vložte potravinovou folii. Nyní začněte sestavovat nepečený dezert tak, že celé dno pokryjete sušenkami. Vyskládejte je jednu vedle druhé. Na vrstvu sušenek následně naneste část připraveného a už vlažného krému. Následuje další vrstva sušenek a znovu krém.

4. KROK

Takto pokračujte do chvíle, kdy nebudete mít ani krém, ani sušenky. Poslední vrstva by měla být ta sušenková. Následně plech vložte do lednice na několik hodin, aby sušenky vtáhly chuť krému a vše se zpevnilo. V tuto chvíli je rychlý sušenkový dort s krémem připraven k servírování. Nejenom ke kávě, ale i jenom tak.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 914 hlasů
Nahlásit chybu
79 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt