Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kefírové rohlíčky s jablečným džemem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kefírové rohlíčky s jablečným džemem - postup přípravy

Tyto kefírové rohlíčky si zamilujete. Jejich příprava je velmi snadná, jsou nadýchané, křupavé a můžete je servírovat nejen na oslavách, ale také ve všední den ke kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
24 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte prosátou mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a kypřícím práškem do pečiva. Do suchých ingrediencí vmíchejte rukama změklé máslo a poté vešlehejte vejce. 

2. KROK

Znovu zamíchejte, přidejte smetanu a uhněťte těsto, které zabalte do sáčku a dejte ho chladit na 15 minut do lednice. Poté z něj vyválejte vál o výšce 0,4 cm, které rádýlkem rozdělte na 24 stejných trojúhelníků. 

Tip: Místo smetany můžete použít kefír.

3. KROK

Nejširší část každého trojúhelníku nařízněte v jejím středu, nad řez položte lžičku džemu a zarolujte. Kefírové rohlíčky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

4. KROK

Upečený dezert posypte moučkovým cukrem, nechte vychladnout a můžete podávat. 

Tip: Rohlíčky můžete servírovat ke kávě a čaji svým hostům, ale můžete si na nich pochutnat také u snídaně.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů