Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kefírové placky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kefírové placky - postup přípravy

Snídaně či svačina nemusí být nudná. Jestliže jste zvyklí jíst ke snídani jen namazané pečivo anebo vajíčka, zkuste svůj ranní jídelníček poněkud oživit a připravit si neobvyklou, zato však velmi chutnou a zdravou dobrotu z kefírového těsta, vajíček a zelených bylinek. Slibujeme, že si velmi pochutnáte a navíc s receptem můžete experimentovat a použít suroviny podle vlastní chuti a fantazie. Užijte si v kuchyni zábavu a spoustu neotřelých chutí a vyzkoušejte dobrotu podle našeho receptu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve dvě vajíčka uvařte na tvrdo (asi 10 minut), zchlaďte je studenou vodou, oloupejte a nakrájejte je na kousky (můžete použít i kráječ na vajíčka nebo struhadlo). Zelené bylinky nasekejte na jemné kousky a smíchejte je s pokrájenými vajíčky.




Nyní připravte těsto. Do hluboké mísy nalijte kefír, přidejte dvě polévkové lžíce oleje a vyklepněte jedno vajíčko. Přidejte sůl a všechny přísady důkladně smíchejte do hladké a jednolité konzistence (můžete si pomoci i tyčovým mixérem či šlehačem).

Do hladkého těsta vmíchejte směs nasekaných natvrdo uvařených vajíček a zelených bylinek a velmi dobře promíchejte, aby v těstě nezůstaly hrudky. Výsledná hmota by měla být poměrně hustá a snadno odpadávající ze špachtle.

Na kamnech rozehřejte pánev s vrstvou oleje. Lžící odebírejte kousky těsta, která vlijte na pánev a lehce je zmáčkněte do placky. Smažte placky na mírném oleji z obou stran, dokud nezezlátnou.

Po dosmažení přeneste placky na talíř vyložený papírovými utěrkami a odsajte přebytečný olej.

Podávejte čerstvé s kopečkem zakysané smetany, anebo i studené jako výbornou svačinku.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů