Špagetové muffiny - postup přípravy
Už vás nudí klasická příprava špaget s omáčkou? Pak pro vás máme velice kreativní tip, díky němuž můžete vykouzlit v kuchyni takzvané špagetové muffiny. Ty nejen že skvěle chutnají, ale také perfektně vypadají. Vhodné jsou i k servírování slavnostnějšího oběda či večeře.
Ingredience
Nejprve si klasicky uvařte špagety ve vroucí mírně osolené vodě. Pak je sceďte, vložte do mísy a ochuťte olivovým olejem, mletým pepřem, oblíbenými sušenými bylinkami a zasypte strouhaným parmazánem. Vše dobře promíchejte pomocí vařečky, aby se chutě propojily.
Nyní si k ruce vezměte plech na muffiny a vymažte jej malým množstvím oleje. Do jednotlivých otvorů následně navrstvěte ochucené špagety. Nyní každou porci zakápněte hotovou pikantní omáčkou z rajčat.
V další fázi je nutné ochutit mleté maso lisovaným česnekem, jemně nasekanou šalotkou, solí a pepřem. Poté ze směsi tvořte menší karbanátky. Ty osmažte klasicky na troše slunečnicového oleje. Hotové kusy pokládejte do jednotlivých otvorů na muffiny.
Maso tedy zatlačte mírně do omáčky. Následně můžete ještě karbanátky překrýt zbylou omáčkou a posypat parmazánem.
A je čas dát špagetové muffiny do trouby zapékat. Čas pečení se odhaduje na 20 minut a teplota cca 170 °C.
Zapečené muffiny ze špaget opatrně vyjměte z formiček a podávejte například dozdobené čerstvými jemně nasekanými bylinkami. Hodit se bude třeba bazalka. Přejeme vám dobrou chuť.