Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špagety ala carbonara

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Špagety ala carbonara - postup přípravy

Kdo by nemiloval špagety. Především mezi dětmi jsou oblíbené. Chcete tedy svým ratolestem udělat radost chutným jídlem k obědu či k večeři? Pak vyzkoušejte připravit špagety ala carbonara. Recept je velmi jednoduchý, avšak skvostný. Pokud jste tento pokrm ještě nejedli, určitě ochutnejte!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si pokrájejte libovější slaninu na menší kostičky. Poté ji orestujte na rozpáleném másle dozlatova ze všech stran. Mezitím si dejte vařit vodu se špetkou soli a až začne vřít, vložte do ní špagety. Nyní si k ruce vezměte misku a v ní smíchejte smetanu na vaření, žloutky a strouhaný parmazán. Směs vlijte do pánve ke slanině a dobře promíchejte. Nechte provařit na středním plamenu asi dvě až tři minuty.




Až se špagety uvaří, sceďte je, propláchněte vodou a přilijte k nim omáčku ze smetany, sýra a slaniny. Důkladně vařečkou promíchejte a podávejte teplé. Dozdobit povrch jídla můžete čerstvou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Místo slaniny můžete k přípravě špaget ala carbonara použít i domácí uzený bůček nebo pancettu. K dochucení omáčky se rovněž hodí čerstvý lisovaný nebo jemně pokrájený česnek. Ten jí dá ten správný říz. Možné je ochutit vařené špagety i drceným pepřem nebo sušenou chilli papričkou, pakliže máte v oblibě pikantní jídla. Možností je skutečně několik, přeci jen tento recept každý připravuje poněkud odlišně. I parmazán lze konec konců nahradit jiným sýrem dle preferencí. Hodit se bude gorgonzola, niva anebo čedar.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů