Špagety s tuňákem a bylinkovou omáčkou - postup přípravy
Hledáte-li tip na rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři, připravte si špagety s tuňákem a bylinkovou omáčkou. Pokrm je chutný a obsahuje základní ingredience, které najdete v každé domácnosti.
Ingredience
Příloha
Na pánvi rozpusťte máslo a 30 vteřin na něm smažte oloupaný a nakrájený česnek, který poté zasypte moukou a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
Poznámka: S délkou smažení to nepřehánějte, aby česnek nezhořkl.
Následně přilijte mléko a vařte 10 minut. Zatím nakrájejte hrst omyté petrželky a nastrouhejte citronovou kůru. Do pánve vlijte bílé víno a vmíchejte do ní také petrželku s citronovou kůrou.
Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Ve vroucí osolené vodě vařte špagety 10 minut a do připravené omáčky vmíchejte tuňáka bez šťávy. Směs vařte ještě 1 minutu a ochuťte ji solí a pepřem.
Do směsi v pánvi přilijte naběračku vody z vařených těstovin, které následně sceďte a vmíchejte je do omáčky.
Tip: Špagety můžete podávat posypané nasekanou petrželkou a s nastrouhaným parmazánem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tak lahodné!