Špaldové bulky s tvarohem - postup přípravy
Pečivo, jejichž součástí je tvaroh nebo nějaká jeho obdoba, bývá velmi chutné a vláčné. Pokud je navíc ze špaldové mouky, jako bulky podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové, o zdravou snídani či svačinu máte rázem postaráno.
Ingredience
Tvaroh prošlehejte dohladka s vejcem a solí. Špaldovou mouku prosejte spolu s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Pokud chcete, můžete do něho přimíchat také trochu různých semínek.
Těsto nechte chvilku odpočinout, rozdělte ho na menší kousky a zformujte z nich bochánky. Vyskládejte je na plech, posypejte je kmínem, hrubozrnnou solí a semínky a dejte péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 30 minut.
Po dopečení bochánky nechte vychladnout a podávejte, jak jste zvyklí. Nespotřebované množství uložte nejlépe do plátěného sáčku, případně je můžete také zamrazit.