Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pivní rohlíky z kynutého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí pivní rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy

Až si upečete tyto domácí pivní rohlíky, už nebudete chtít pečivo z obchodu. Výhodou je univerzální použití, protože se hodí k pomazánkám i jako příloha k masu a salátům.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V pivu rozpusťte čerstvé droždí s cukrem a směs nechte pár minut reagovat. Mezitím v samostatné míse smíchejte hladkou a polohrubou mouku, ke kterým přidejte sádlo a sůl. 

2. KROK

Do směsi vlijte kvásek z piva a uhněťte těsto, které zakryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. 

Tip: Chcete-li urychlit kynutí, můžete těsto položit na troubu, která je puštěná a vytváří tak mírné teplo.

3. KROK

Těsto rozdělte na 8 částí, z kterých postupně vyválejte trojúhelníkové pláty o tloušťce 0,4 cm. Každý z trojúhelníků zarolujte a položte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

4. KROK

Domácí pivní rohlíky na plechu zakryjte fólií a nechte je kynout dalších 20–30 minut. Poté je navlhčete trochou vody, posypte kmínem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.

5. KROK

Aby byly rohlíky křupavé, jemně je navlhčete vodou a podávejte je až poté, co vychladnou.

Tip: K vlhčení můžete použít nádobu s rozprašovačem.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů