Špekáčky s nivou na zelenině - postup přípravy
Chutná a rychlá večeře inspirovaná klasickými buřty na pivu, ale tentokrát na zelenině a s nivou. O svůj povedený domácí recept se podělila paní Hana Petrášová.
Ingredience
Pekáč vymažte rostlinným olejem. Každý špekáček nařízněte tak, aby se daly poloviny rozevřít, ale zůstaly z jedné širší strany spojené, a vyrovnejte je do pekáče.
Nivu nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte ji na nudličky. Do vnitřní části každého špekáčku vložte plátek nivy a na druhou polovinu několik nudliček cibule. Buřty potřete kečupem a podlijte kunovjankou i s troškou nálevu.
Pekáč s buřty vložte nezakrytý do trouby předehřáté na teplotu 180 až 200 °C a pečte je okolo 45 minut. Hotové špekáčky ihned podávejte s čerstvým pečivem, případně vařenými brambory či bramborovou kaší.