Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažený párek v bramborovém těstíčku

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 26 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Smažený párek v bramborovém těstíčku - postup přípravy

Už jste někdy natrefili na stánek s párky smaženými v županu z bramborového těsta? V našich českých končinách se tahle dobrota ještě tak docela nezabydlela, proto vám tímto dáváme tajný tip na rozjetí vlastního podnikání v oboru pouličního stravování. Tahle dobrota je totiž extrémně jednoduchá na přípravu a přitom velmi efektní, co se týče chuti a vůně. Zkuste ji doma a uvidíte, třeba právě v tom tkví vaše úspěšná budoucnost. A mimoto je to také skvělá svačina na doma i na výlety, vaše rodina je bude milovat.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Brambory oloupejte a dejte vařit ve slupce v osolené vodě doměkka. Když jsou hotové, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. (Vaření ve slupce zabrání tomu, aby se do brambor vsáklo příliš mnoho vody, která by narušila výslednou konzistenci těsta.)




Do bramborové hmoty vyklepněte dvě vajíčka, přidejte lžičku soli, půl lžičky pepře a 50 gramů mouky. Vše zpracujte do jednolitého a soudržného těsta.

Posypejte moukou pracovní plochu. Utrhněte kousek těsta a prsty jej vytvarujte do širší placky. Do jejího středu umístěte párek a těsto kolem něho důkladně zabalte a zamačkejte, aby se nerozbalovalo. Totéž opakujte se zbylým těstem a párky.

Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje (případně můžete použít také fritovací hrnec) a vložte do ní zabalené párky. Smažte je po obou stranách asi 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá krusta. Po vytažení z pánve párky v županu vyrovnejte na talíř vyložené papírovými utěrkami a nechte je okapat od přebytečného oleje po smažení.

Před podáváním můžete párky zespodu napíchnout na speciální dřevěnou jehlu, aby se s nimi strávníkům snáze manipulovalo a nespálili si ruce.

K podávání se velmi hodí doplnit párky kečupem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů