Špekové knedlíky s uzeným masem

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
13 minut
NÁROČNOST
Snadná

Špekové knedlíky s uzeným masem - postup přípravy

Špekové knedlíky jsou velmi rychlé jídlo, které lze podávat např. se zelím či špenátem a smaženou cibulkou. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Jaroslava Slavíková.
1. KROK

Nakrájejte rohlíky na kostičky, stejně tak i plátky vařené uzené krkovice a dejte je do mísy. Do druhé mísy rozklepněte vejce, přidejte mléko a hrubou mouku, aby vzniklo husté, ale stále tekuté těsto. Směs osolte, přidejte muškátový oříšek a trochu nasekané petrželky. Těsto pak vylijte na nakrájené rohlíky s uzeným a nechte 15 minut odstát.

2. KROK

Na kamna dejte hrnec s osolenou vodou a přiveďte ji k varu. Z těsta rukou vytvarujte koule, řádně je umačkejte a dejte vařit na 13 minut. Poté je servírujte podle vaší chuti.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 277 hlasů
Nahlásit chybu
106 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt