Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rebarborový koláč s drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rebarborový koláč s drobenkou - postup přípravy

Z čerstvé rebarbory můžete upéct velmi dobrý drobenkový koláč, který skvěle poslouží na snídani i na svačinu. Recept nám poskytla paní Aneta Vagalová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň

Na drobenku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Očistěte rebarboru a nakrájejte ji na menší kusy, cca 1 až 1,5 centimetru dlouhé. Promíchejte ji s trochou cukru (záleží, jak ji chcete sladkou), a nechte 20 minut odležet. Pokud nemáte dost rebarbory, lze ji doplnit třeba kousky jablek.

2. KROK

V zadělávací míse utřete vejce s cukrem nebo je vyšlehejte do pěny. Pak přišlehejte olej a nakonec jogurt. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vmíchejte ji do hmoty a vymíchejte hladké těsto.

3. KROK

Formu vymažte máslem a vysypejte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Vlijte do formy těsto a na něj rozložte rebarboru, případně i jablka.

4. KROK

Z másla, mouky a cukru udělejte drobenku. Část běžného cukru můžete nahradit třtinovým, a pokud chcete vylepšit chuť drobenky, můžete do ní přidat trochu skořice.

5. KROK

Nasypejte drobenku rovnoměrně na rebarboru. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte koláč asi 35 minut. Konkrétní doba pečení se může lišit, stav propečení těsta proto ověřte špejlí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů