Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtová bublanina s jahodami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jogurtová bublanina s jahodami - postup přípravy

Ochutnejte jogurtovou bublaninu podle receptu od paní Dagmar Kazdové. Díky přidanému bílému jogurtu je těsto mnohem vláčnější, a proto i chutnější.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici a také prášek do pečiva. Do těsta pečlivě vmíchejte bílý jogurt a dvě celá vejce.

2. KROK

Těsto nalijte na plech vyloženým pečícím papírem. Rovnoměrně ho posypte libovolným ovocem a případně i čokoládovým zdobením a dejte ho péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na 20 minut.

3. KROK

Zda je bublanina hotová, poznáte, jakmile do těsta během pečení zapíchnete špejli. Pokud ji vytáhnete suchou, pečení je u konce.

4. KROK

Hotovou bublaninu nakrájejte na kousky, případně ji ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte se šálkem kávy či čaje.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů