Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Houbové kroupoto

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Houbové kroupoto - postup přípravy

Slovo kroupoto označuje pokrm podobný rizotu připravený z krup. Vyzkoušejte variantu s houbami podle receptu od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Předem namočené kroupy propláchněte a vařte je v mírně osolené vodě asi 25 minut doměkka. Mezitím na oleji nebo sádle osmahněte jemně nakrájenou cibulku téměř dozlatova. Poté přidejte předem namočené a vyždímané houby, směs osolte a opepřete a pod pokličkou nechte dusit asi 20 minut.

2. KROK

Když se téměř všechna voda ze směsi vypaří, přidejte uvařené a slité kroupy, dochuťte solí, pepřem, podravkou a případně i chilli a nakonec vmíchejte najemno nakrájený pórek. Nechte ještě chvilku provařit, odstavte ze sporáku a podávejte posypané nasekanými čerstvými bylinkami.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů