Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený borůvkový cheesecake

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečený borůvkový cheesecake - postup přípravy

Nepečený borůvkový cheesecake je nadýchaný a doslova se rozpouští na jazyku. Dezert ocení především milovníci pochoutek, které je možné připravit bez pečení.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Borůvková směs

Náplň

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Borůvky vsypte do rendlíku, kde je smíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Asi po 3 minutách, až se cukr rozpustí, rendlík odstavte z tepla. 

Tip: Několik borůvek si odložte bokem na závěrečné zdobení.

2. KROK

V samostatné misce smíchejte želatinu s vodou, kterou vmíchejte do směsi s borůvkami, kterou následně rozmixujte. Směs přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.

3. KROK

Mezitím připravte základ na dezert. Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. Směsí pokryjte dno dortového ráfku, kde ji uhlaďte do rovna. 

Tip: Dortový ráfek vyložte cukrářskou fólií. Díky tomu se z něj bude dezert lépe vyndávat.

4. KROK

Pokračujte s přípravou náplně. Smetanový sýr smíchejte s cukrem a jogurtem. V samostatné misce smíchejte mléko s želatinou, kterou rozpusťte ve vodní lázni. Poté směs vmíchejte do mísy se smetanovým sýrem. 

5. KROK

V další misce vyšlehejte smetanu ke šlehání dotuha, vmíchejte do ní sýrovou směs, vanilkový extrakt a citronovou šťávu.  

6. KROK

Vzniklou hmotu rozdělte do tří misek. Do jedné nalijte 225 g, do druhé 170 g a v třetí misce ponechte zbytek hmoty. Do misek s 225 a 170 g hmoty rovnoměrně vmíchejte borůvkovou směs. Do třetí misky borůvky nedávejte. 

7. KROK

Misky se 170 g směsi a se směsí, ve které borůvky nejsou, přikryjte potravinovou folií a vložte je na 30 minut do lednice. Směs o 225 g s borůvkami vlijte na základ dezertu v dortovém ráfku, který vložte na 30 minut do lednice. 

8. KROK

Po vychlazení do ráfku vlijte borůvkovou směs se 170 g, dezert přikryjte potravinovou fólií a vložte ho ještě na 30 minut do lednice. Na závěr dezert polijte světlou směsí bez borůvek, přikryjte ho folií a vložte na 4 hodiny do lednice. 

9. KROK

Vychlazený dezert vyjměte z dortového ráfku a ozdobte ho borůvkami. 

Tip: Borůvkový cheesecake můžete rozveselit také lístky máty. Poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů