Nepečený borůvkový cheesecake - postup přípravy
Nepečený borůvkový cheesecake je nadýchaný a doslova se rozpouští na jazyku. Dezert ocení především milovníci pochoutek, které je možné připravit bez pečení.
Borůvková směs
Náplň
Základ
Borůvky vsypte do rendlíku, kde je smíchejte s cukrem a citronovou šťávou. Asi po 3 minutách, až se cukr rozpustí, rendlík odstavte z tepla.
Tip: Několik borůvek si odložte bokem na závěrečné zdobení.
V samostatné misce smíchejte želatinu s vodou, kterou vmíchejte do směsi s borůvkami, kterou následně rozmixujte. Směs přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.
Mezitím připravte základ na dezert. Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. Směsí pokryjte dno dortového ráfku, kde ji uhlaďte do rovna.
Tip: Dortový ráfek vyložte cukrářskou fólií. Díky tomu se z něj bude dezert lépe vyndávat.
Pokračujte s přípravou náplně. Smetanový sýr smíchejte s cukrem a jogurtem. V samostatné misce smíchejte mléko s želatinou, kterou rozpusťte ve vodní lázni. Poté směs vmíchejte do mísy se smetanovým sýrem.
V další misce vyšlehejte smetanu ke šlehání dotuha, vmíchejte do ní sýrovou směs, vanilkový extrakt a citronovou šťávu.
Vzniklou hmotu rozdělte do tří misek. Do jedné nalijte 225 g, do druhé 170 g a v třetí misce ponechte zbytek hmoty. Do misek s 225 a 170 g hmoty rovnoměrně vmíchejte borůvkovou směs. Do třetí misky borůvky nedávejte.
Misky se 170 g směsi a se směsí, ve které borůvky nejsou, přikryjte potravinovou folií a vložte je na 30 minut do lednice. Směs o 225 g s borůvkami vlijte na základ dezertu v dortovém ráfku, který vložte na 30 minut do lednice.
Po vychlazení do ráfku vlijte borůvkovou směs se 170 g, dezert přikryjte potravinovou fólií a vložte ho ještě na 30 minut do lednice. Na závěr dezert polijte světlou směsí bez borůvek, přikryjte ho folií a vložte na 4 hodiny do lednice.
Vychlazený dezert vyjměte z dortového ráfku a ozdobte ho borůvkami.
Tip: Borůvkový cheesecake můžete rozveselit také lístky máty. Poté ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deliziose ricette di Katrine