Sušenkový koláč s kakaovou polevou - postup přípravy
Pokud máte rádi jednoduché a rychlé recepty, jejichž výsledek vás však ohromí, vyzkoušejte tento recept. Nevyžaduje žádné cukrářské zkušenosti a k jeho přípravě nepotřebujete speciální suroviny ani příliš času.
Základ
Poleva
Pro přípravu tohoto dezertu jsou z hlediska chuti nejvhodnější čokoládové sušenky, ale pokud je nemáte k dispozici nebo nepatří k vašim oblíbeným, můžete samozřejmě sáhnout i po jiných.
V hrnci smíchejte plnotučné mléko i kondenzované mléko, vejce a vanilkový cukr a zahřívejte na mírném plameni, dokud nemá krém hladkou a hustou konzistenci. Poté jej odstavte.
Nechte krém trochu zchladnout, vmíchejte do něj změklé máslo a poté jej nechte zcela vychladnout.
Dno skleněného pekáče s vyššími okraji vyložte sušenkami a na ně nalijte část krému tak, aby byly překryté. Na něj opět rozložte sušenky a zalijte je krémem. Tak pokračujte v tolika vrstvách, kolik máte k dispozici, záleží na velikost pekáče. Poslední, horní vrstvu by měl tvořit krém.
Dezert přelijte zchladlou čokoládovou polevou, kterou získáte smícháním v receptu uvedených přísad ve vodní lázni.
Hotový dezert dejte na dvě hodiny do ledničky, kdy sušenky nasáknou krém a poleva ztuhne. Zákusek můžete podávat samotný nebo jej můžete před ztuhnutím posypat ještě například ořechy, mandlemi nebo ozdobit čerstvým ovocem. Vše závisí na vašich chuťových preferencích a také fantazii.