Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a cibulkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové knedlíky s uzeným masem, zelím a cibulkou - postup přípravy

Plněné bramborové knedlíky jsou jedním z nejoblíbenějších českých jídel, a to naprosto zaslouženě. Pokud v kuchyni začínáte a rádi byste se dozvěděli, jak se připravují, vyzkoušejte osvědčený recept od paní Lenky Sedláčkové. A nezapomeňte, hotové knedlíky můžete snadno i zamrazit a připravit si tak extrémně rychlý oběd napříště.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě doměkka. Nechte je vychladnout (klidně do druhého dne), oloupejte je a nastrouhejte. Přidejte vejce, sůl, krupici a tolik hrubé mouky, abyste vytvořili soudržné těsto.

2. KROK

Uzené maso uvařte a nakrájejte ho na kostičky, případně ho umelte v mlýnku na maso. Z bramborového těsta odebírejte kousky zhruba o velikosti dlaně, formujte z nich placky, které naplňte připraveným uzeným masem (namísto uzeného můžete použít také mleté škvarky). Knedlíky důkladně uzavřete a dejte je uvařit do velkého hrnce plného vroucí, jemně osolené vody. Vařte knedlíky asi 10 minut, vylovte je děrovanou lžící a nechte okapat.

3. KROK

V menším rendlíku zpěňte na sádle či oleji jemně nasekanou cibuli, přidejte k ní propláchnuté, okapané a pokrájené kysané zelí, trochu kmínu, soli a cukru, podlijte trochou vody a duste ho doměkka.

V pánvičce rozehřejte sádlo a osmažte nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova.

4. KROK

Knedlíky poskládejte na talíř, přidejte k nim dušené zelí, ozdobte libovolným množstvím osmažené cibulky a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů