Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snadné jahodové poháry à la „Mrož“

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Snadné jahodové poháry à la „Mrož“ - postup přípravy

Hledáte-li recept na osvěžující dezert, připravte si jahodové poháry, které připomínají chuť známého nanuku Mrož. Postup je snadný, rychlý a dezert si zamilují i děti.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, odstraňte z nich zelené části a nakrájejte je na čtvrtky, které vložte do větší misky, ve které je rozmixujte do hladka.   

2. KROK

V hrnci smíchejte cukr, s vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. K suchým ingrediencím přidejte vejce a vše míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu. 

3. KROK

Následně do hrnce vlijte rozmixované jahody, vše zamíchejte a hrnec umístěte na sporák, na kterém směs zahřívejte 2–3 minuty do zhoustnutí. 

4. KROK

Jahodovou směs přelijte do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte do lednice na 30 minut. 

Poznámka: Potravinovou fólii položte na směs tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na jejím povrchu nevznikne škraloup.

5. KROK

V jiné větší míse vyšlehejte vychlazenou smetanu, a jakmile získáte hutnější směs, vmíchejte do ní mascarpone. Část smetanové směsi vešlehejte do vychlazené jahodové směsi a potom vzniklou hmotu vešlehejte do zbylé smetanové směsi. 

6. KROK

Hotovou směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a poté jím vyplňte připravené sklenice, ve kterých budete dezert servírovat. 

Tip: Jahodové poháry podávejte ozdobené čerstvými kousky jahod.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů