Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky „Medová plástev“ s mandlemi

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Sušenky „Medová plástev“ s mandlemi - postup přípravy

O letošních Vánocích máte jedinečnou příležitost naservírovat svým hostům originální cukroví ve tvaru medových pláství. Vyzkoušejte jedinečný recept na cukroví, které vám doslova roztaje na jazyku.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mouky vlijte rozpuštěné máslo, přisypejte sůl a vše zamíchejte. Do směsi přidejte smetanu, vaječný žloutek a vytvořte těsto. 

Tip: Místo smetany můžete použít bílý jogurt.

2. KROK

Těsto zabalte do sáčku a dejte ho na 20 minut chladit do lednice. Zatím v robotu rozemelte mandle a smíchejte je v míse s třtinovým cukrem, vaječným bílkem a lžící medu. Ořechové těsto vložte také do sáčku a dejte ho chladit do lednice na 10 minut. 

3. KROK

Po této době ořechové těsto vyndejte a vyválejte ho do tenkého válečku. Nyní vyndejte světlé těsto a vyválejte z něj plát o výšce přibližně 0,5 cm. Těsto ořízněte tak, abyste zarovnali strany a zabalte do něj váleček z ořechového těsta.

4. KROK

Vytvořenou těstovou roládu, nakrájejte ji na přibližně 4cm kusy a pomocí nůžek v těstu vytvořte otvory, podobné těm ve včelích plástvích. Sušenky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na 180 °C po dobu 35 minut.

5. KROK

V míse si vytvořte sirup smícháním medu s teplou vodou a po upečení sušenek sirupem každou z nich polejte. Poté, co sirup na pokrmu zaschne, můžete podávat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Chayhana Vostok 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů