Sušenky se sušeným ovocem a vanilkou - postup přípravy
Sušenky se sušeným ovocem skvěle kombinují křupavou strukturu těsta s osvěžující chutí ovoce. Jsou ideální jako lehká svačinka i vánoční cukroví, které všechny zaujme.
Ingredience
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Po asi 3–4 minutách šlehání do směsi přidejte vejce a šlehejte dál, dokud se ingredience nepropojí.
V jiné misce smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli a tuto směs vmíchejte do vloček a vše přidejte do máslové směsi.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem, před použitím, prosejte.
K ingrediencím vmíchejte nakrájené sušené ovoce, případně ořechy, a vypracujte těsto. Z něj vytvářejte kuličky, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem, na kterém je, přitlačením, zploštěte.
Sušenky se sušeným ovocem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–12 minut, poté je nechte vychladnout na chladící mřížce a servírujte je s kávou nebo čajem.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Sušenky by měly být upečené dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olga Shobutinskaya