Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vídeňské rohlíčky s vůní vanilky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vídeňské rohlíčky s vůní vanilky - postup přípravy

Vídeňské rohlíčky jsou nádherně voňavé a chutné pečivo, které se doslova rozplývá v ústech. Svým jemným vanilkovým aroma a neodolatelnou křehkostí si tyto rohlíčky jistě rychle získají místo mezi vaším tradičním vánočním cukrovím.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Rohlíčky

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte prosátou mouku se špetkou soli, cukrem a jemně mletými vlašskými ořechy a mandlemi. Všechny sypké suroviny řádně promíchejte.

2. KROK

K sypkým surovinám přidejte dva žloutky a změklé máslo, nakrájené na kostky. Rukama postupně zpracovávejte hladké nelepivé těsto.

3. KROK

Z těsta vyválejte váleček silný asi 1 cm a nakrájejte jej na 5cm dlouhé dílky. Z připravených kousků těsta postupně tvarujte rohlíčky.

4. KROK

Rohlíčky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C do růžova, nemělo by to trvat déle než 15 minut.

5. KROK

V misce smíchejte moučkový a vanilkový cukr. Ve směsi cukru postupně obalujte ještě teplé rohlíčky. Obalené skládejte do vhodné nádoby.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů