Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí větrníky s višňovou polevou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Domácí větrníky s višňovou polevou - postup přípravy

Ohromte své hosty originální variantou domácích větrníků, které jsou plněné jemným smetanovým krémem a višněmi. Dezert se skvěle hodí ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Višňová poleva

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do pánve nalijte vodu, v které rozpusťte máslo. Asi po 2 minutách do vody s máslem vmíchejte sůl s moukou. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.

2. KROK

Směs vařte 4 minuty, poté ji přendejte do mísy a vešlehejte do ní vejce s jedlou sodou. 

Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém. 

3. KROK

Těsto vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a na plechu, pokrytém pečicím papírem, vytvořte několik hromádek, které pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. 

4. KROK

Mezitím připravte višňovou polevu. Višňovou šťávu nalijte do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem a pšeničným škrobem. 

Poznámka: Pšeničný škrob můžete nahradit kukuřičným škrobem.

5. KROK

Poté, co se ingredience propojí, směs vařte 1 minutu a vmíchejte do ní višně. Po další minutě vaření směs sejměte z tepla a vložte ji na 30 minut do lednice. 

6. KROK

Na závěr připravte krém. Mléko vyšlehejte se smetanou v prášku a vzniklý krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.

7. KROK

Upečené větrníky rozřízněte horizontálně na polovinu a jejich spodní část pokryjte krémem a višňovou polevou, včetně vypeckovaných višní. Tu zakryjte šlehačkou, kterou zakryjte horní částí větrníků. 

Poznámka: Před zdobení nechte větrníky vychladnout.

8. KROK

Domácí větrníky servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Každou porci můžete podávat ozdobenou trochou višňové polevy.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů