Domácí větrníky s višňovou polevou - postup přípravy
Ohromte své hosty originální variantou domácích větrníků, které jsou plněné jemným smetanovým krémem a višněmi. Dezert se skvěle hodí ke slavnostním příležitostem.
Těsto
Višňová poleva
Krém
Na posypání
Do pánve nalijte vodu, v které rozpusťte máslo. Asi po 2 minutách do vody s máslem vmíchejte sůl s moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Směs vařte 4 minuty, poté ji přendejte do mísy a vešlehejte do ní vejce s jedlou sodou.
Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém.
Těsto vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a na plechu, pokrytém pečicím papírem, vytvořte několik hromádek, které pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.
Mezitím připravte višňovou polevu. Višňovou šťávu nalijte do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem a pšeničným škrobem.
Poznámka: Pšeničný škrob můžete nahradit kukuřičným škrobem.
Poté, co se ingredience propojí, směs vařte 1 minutu a vmíchejte do ní višně. Po další minutě vaření směs sejměte z tepla a vložte ji na 30 minut do lednice.
Na závěr připravte krém. Mléko vyšlehejte se smetanou v prášku a vzniklý krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí.
Upečené větrníky rozřízněte horizontálně na polovinu a jejich spodní část pokryjte krémem a višňovou polevou, včetně vypeckovaných višní. Tu zakryjte šlehačkou, kterou zakryjte horní částí větrníků.
Poznámka: Před zdobení nechte větrníky vychladnout.
Domácí větrníky servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Každou porci můžete podávat ozdobenou trochou višňové polevy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV