Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestková omáčka s paprikou a česnekem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Švestková omáčka s paprikou a česnekem - postup přípravy

Připravte si lahodnou švestkovou omáčku, kterou můžete použít jako doplněk k masům nebo sýrům. Díky tomuto receptu si ji můžete užívat čerstvou po celý rok.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Švestky omyjte, vypeckujte a rozemelte je na kaši, kterou vložte do hrnce. Papriku zbavte semeníku, rozemelte ji a vmíchejte ji ke švestkám. Směs zahřívejte 3–4 minuty. 

2. KROK

Stejný postup opakujte s feferonkami a oloupaným česnekem, které přidejte k vařící se směsi v hrnci. Do hrnce přidejte sůl, cukr, olej a rajčatový protlak. 

3. KROK

Vše zamíchejte, hrnec přikryjte pokličkou a švestkovou omáčku vařte 20 minut. 

Poznámka: Aby se omáčka nepřipalovala, během vaření ji občas promíchejte. 

4. KROK

Horkou omáčkou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte je volně chladnout dnem vzhůru. 

Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi. 

5. KROK

Tip: Omáčku ze švestek můžete používat jako přílohu k masu. Můžete ji ale také použít jako marinádu. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů