Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chřest se schwarzwaldskou šunkou a bramborami

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Chřest se schwarzwaldskou šunkou a bramborami - postup přípravy

Pokud se vám dostala do rukou taková luxusní surovina, jako je chřest, vyzkoušejte ho podle receptu paní Recmanové. Stačí ho jen obalit schwarzwaldskou šunkou, přidat nové vařené brambory a oběd jako z časopisu je světě.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na chřest

Na brambory

Na salát

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Chřest, pokud je potřeba nejdříve oloupejte a odkrojte z něj dřevnaté konce. Poté ho pečlivě omyjte. Do hrnce nalijte vodu a osolte ji.

2. KROK

Vedle hrnce si připravte mísu s ledovou vodou. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte do něj chřest a blanžírujte ho ve vodě přibližně 2–3 minuty.

3. KROK

Chřest vyjměte a ihned ho vložte do ledové vody. Poté ho vytáhněte a nechte z něj okapat vodu. Poté zabalte 2 kusy chřestu do plátku schwarzwaldské šunky.

4. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít dostatek chřestu a šunky. Poté ho vložte do pekáče a položte na něm máslo.

5. KROK

Chřest vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho přibližně 10 minut, podle velikosti chřestu. Mezitím pečlivě omyjte a oškrábejte nové  a vložte je do hrnce s osolenou vodou.

6. KROK

Brambory vařte do změknutí. Poté je sceďte, přidejte k nim máslo. Mezitím omyjte zeleninu, nakrájejte ji na menší kousky a vložte ji do mísy.

7. KROK

Zeleninu dochuťte solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem. Poté ji zalijte studenou vodou a salát pečlivě promíchejte.

8. KROK

Hotový chřest ihned podávejte s vařenými bramborami, které posypte čerstvou nasekanou pažitkou. Servírujte ho s osvěžujícím salátem.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů