Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Povidla pečená v troubě ze 2 surovin

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Povidla pečená v troubě ze 2 surovin - postup přípravy

Povidla pečená v troubě jsou tradiční dobrotou s intenzivní chutí, kterou připravíte snadno a jen ze 2 surovin. Hodí se na pečivo, do dezertů i k přípravě sladkých jídel.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté, osušené a vypeckované švestky, rozkrojené na polovinu vyskládejte do zapékací mísy a zasypte je cukrem po celém povrchu. 

2. KROK

Švestky následně pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 90 minut. Upečenými švestkami, včetně šťávy, můžete ihned naplnit sterilizované sklenice, které pevně uzavřete. 

3. KROK

Poznámka: Před plněním sklenic můžete upečené švestky nejprve rozmixovat. To ocení především ti, kteří upřednostňují jemnější povidla. 

4. KROK

Povidla pečená v troubě skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření obsah sklenice co nejdříve zkonzumujte a do té doby povidla uchovávejte v lednici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moi Domasni Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů