Těstoviny s houbami a zeleninou - postup přípravy
Pokud si z hub nechcete dělat jenom smaženici, můžete je zkusit připravit s těstovinami a další zeleninou. Jednoduchý a rychlý recept nám poskytla paní Marie Kopalová.
Ingredience
Podle návodu si uvařte v osolené vodě potřebné množství těstovin, ideální množství je asi 250 g, ale je to na vás. Po uvaření z nich slijte vodu nebo je proceďte.
Na velkou pánev dejte smažit na troše sádla na kousky nakrájenou slaninu a cibuli, pokud nemáte sádlo, použijte olej. Až cibule zesklovatí, přidejte nakrájené houby, mohou být i zmrzlé. Vše osolte, opepřete a přidejte drcený kmín.
V této fázi můžete přidat zeleninu, jako je nakrájená mrkev, kukuřice, hrášek nebo jiná. Nechte ji pod poklicí dusit, dokud nezměkne.
Pak rozklepněte vejce, množství můžete upravit. Přidejte dle chuti česnek, případně chilli, pokud chcete těstoviny pálivé. Smíchejte vejce s těstovinami, jen je nechte prohřát a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.