Těstoviny s kuřecím masem, cuketou a smetanovou omáčkou - postup přípravy
Krémové těstoviny chutnají božsky. Ve spojení s kuřecím masem a cuketou jsou prostě famózní a vůbec nevadí, že recept je úplně jednoduchý, a tím pádem vhodný i pro každého začátečníka.
Ingredience
Kuřecí prsíčka očistěte a nakrájejte je na malé kostičky. V hluboké pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm kuřecí maso dozlatova. Mezitím nasekejte očištěnou cibuli najemno a přihoďte ji do pánve k opečenému masu. Promíchejte a nechte společně restovat.
Omyjte cuketu, osušte ji a odkrojte obě špičky. Nastrouhejte ji z krátké strany na nudličky (julienne) a přihoďte do pánve k masu a cibuli. Obsah pánve posypejte solí a čerstvě mletým černým pepřem, promíchejte a nechte pár minut společně restovat.
Když zelenina změkne, přidejte zakysanou smetanu naředěnou trochou vody, znovu vše trochu osolte a opepřete, dobře promíchejte a nechte vařit.
Mezitím v hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do ní sůl a těstoviny, které uvařte al dente. Předvařené těstoviny vsypte do pánve s masem a omáčkou, promíchejte, nechte ještě půl minuty provařit a ihned podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.