Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem - postup přípravy

Na Bílou sobotu nesmí na svátečním stole chybět tradiční nádivka. I když se její složení tomu původnímu v mnohém už vzdálilo, i tak je příjemné této zvyklosti dostát a připravit si nádivku třeba podle receptu od paní Zdeňky Laštůvkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Uzené maso uvařte v hrnci s vodou doměkka. Po dovaření vývar slijte, ale nezbavujte se ho. Uvařené maso nakrájejte na drobné kostičky.

2. KROK

Rohlíky nakrájejte na kostky a zalijte je rozkvedlanými vejci. Přidejte k nim uvařené a pokrájené uzené maso, kopřivy, medvědí česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše zalijte mlékem a vývarem z uzeného masa.

3. KROK

Přísady v míse lehce zamíchejte a přemístěte je do pekáčku nebo formy. Vložte nádivku do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct (v závislosti na výšce nádivky) asi 45 minut nebo podle potřeby.

4. KROK

Hotovou nádivku nakrájejte na porce, doplňte ji čerstvou nebo nakládanou zeleninou a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů