Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Naložené okurkové rolky s paprikou v kořeněném nálevu

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Naložené okurkové rolky s paprikou v kořeněném nálevu - postup přípravy

Naložte si do sklenic ten nejchutnější předkrm, jaký jste kdy měli tu možnost ochutnat. Příprava není vůbec nic složitého a výsledkem budete nadšeni. Objevte nový způsob zavařené zeleniny a dopřejte si přes zimu to nejlepší.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Nakrájejte okurky na široké, dlouhé a tenké plátky s pomocí škrabky na zeleninu. Papriky umyjte a zbavte jadřinců a dužninu pokrájejte na krátké štangličky. Každý kousek papriky položte na okraj okurkového plátku a stočte ho do roládky. Tímto způsobem zpracujte veškeré plátky okurek a veškeré kousky papriky.

2. KROK

Připravte si velké zavařovací sklenice, které důkladně vymyjte a vysterilizujte ve vroucí vodě. Na dno nádoby přidejte dva stroužky česneku, které předtím mírně rozdrťte plochou částí nože, a čtyři kuličky černého pepře. Vyrovnejte do sklenic co nejvíce okurkových roládek a mírně je na sebe upěchujte. Sklenice by měly být vždy plné až po okraj.

3. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte k ní tři lžíce soli, jednu a půl lžíce soli a promíchejte. Touto marinádou zalijte obsah každé zavařovací nádoby až úplně po okraj. Zakryjte je zlehka víčky, která neutahujte, a nechte 15 minut stát při pokojové teplotě.

4. KROK

Na dno hrnce položte čistou utěrku a na ni postavte připravené sklenice. Zalijte je horkou vodou tak, aby dosahovala asi do dvou třetin výšky sklenic a vařte je po dobu 10 minut. Poté sklenice opatrně vyndejte z hrnce a pevně zatáhněte víčka.

5. KROK

Hotové zavařené okurkové roládky postavte vzhůru nohama na stůl, zakryjte sklenice několika čistými utěrkami, případně teplou dekou a nechte je velmi zvolna vychladnout na pokojovou teplotu. To může trvat i déle než 24 hodin. Pak sklenice uložte do studeného sklepa, spíže nebo lednice. Skladované v temnu a chladu vydrží i déle než rok. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů