Třešňový koláč s višněmi a čokoládou - postup přípravy
Tento recept na jednoduchý a rychlý ovocný koláč s čokoládou vás zachrání, když se na poslední chvíli přiřítí návštěva. Originální kombinace surovin mu dodává skvělou chuť.
Ingredience
Do větší mísy nasypejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a také cukr s kokosem. Přidejte vejce, pomerančový extrakt, olej a nakonec do těsta postupně přilévejte mléko. Ze všech ingrediencí vymíchejte hladké a vláčné těsto.
Do pečlivě promíchaného těsta přidejte vypeckované třešně, kousky čokolády a také višně. Znovu vše důkladně promíchejte. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40 minut.
Po upečení nechte koláč vychladnout a vyklopte ho z plechu. Bude se vám tak lépe krájet. Koláč posypejte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.