Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tříbarevný nepečený dezert

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Tříbarevný nepečený dezert - postup přípravy

Nefunguje vám momentálně trouba nebo prostě jen nechcete péct, ale honí vás mlsná? Pak vsaďte na tento rychlý a snadný recept, díky němuž připravíte krémový dezert tří barev. Zamilují si jej jak děti, tak i dospělí.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si do menšího hrnce nalijete půl litru mléka a v něm rozpustíte na středním plamenu asi 100 gramů krupicového cukru a vsypete 100 gramů jemné krupice. Při pravidelném míchání vařte do zhoustnutí.




Krém následně navrstvěte do formy na koláč a dobře rozprostřete. Dále si v jiném rendlíku uvařte klasicky vanilkový pudink ze zbylého půl litru mléka, balíčků pudinkového prášku a cca 80 gramů krupicového cukru. Tuhou hmotu překryjte po uvaření potravinovou fólií a nechte chladnout pár minut.

Mezitím si vyšlehejte v míse změklé máslo či margarín a následně do něj zakomponujte zchladlý pudink společně se 75 mililitry smetany ke šlehání. Pudink nalijte na krupicovou vrstvu ve formě, rozprostřete špachtlí a dejte zatím stranou.

Dokončování nepečeného dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Poslední vrstvu bude tvořit čokoláda. V malém hrnci si zahřejte smetanu ke šlehání (zbylé množství) a rozpusťte v ní čokoládu na vaření. Výslednou směs nalijte na pudink, rozprostřete a dejte dezert do lednice tuhnout na několik hodin. Ideálně pak přes noc, aby se skvěle uležel.

Servírování tříbarevného nepečeného dezertu

Další den vyjměte ztuhlý dezert z lednice, pokrájejte na přiměřeně velké kusy a podávejte například s čerstvým ovocem a kopečkem šlehačky. Hodit se bude k zákusku i káva, nebo čaj. Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů