Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohová bábovka s mákem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Tvarohová bábovka s mákem - postup přípravy

Tvarohová bábovka s mákem podle receptu od paní Vladimíry Bosákové je variace nestárnoucí a všemi známé bábovky. Neobyčejný moučník rozzáří váš každodenní stůl.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem, poté do směsi zašlehejte tvaroh a olej. Do vyšlehané směsi přidejte mák a také prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Důkladně promíchejte.

2. KROK

Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta tak, aby vše zůstalo nadýchané. Hotové těsto nalijte do moukou vysypané formy. 

3. KROK

Dejte ho péct do trouby předehřáté na 170 °C po dobu cca 30 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby. Nakolik je bábovka propečená, ověřte testem špejlí. Po upečení ji nechte vychladnout a podávejte.

4. KROK

Tip: Pro vylepšení celkového chuťového zážitku můžete do těsta přidat trochu čerstvé či sušené citronové kůry nebo nastrouhané jablko.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů