Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládová pyramida z piškotového těsta

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čokoládová pyramida z piškotového těsta - postup přípravy

Chcete se blýsknout před svou rodinou i přáteli na slavnostním setkání či narozeninové oslavě? Potom upečte skvostnou čokoládovou pyramidu s vláčným smetanovým krémem! Takovou dobrotu ocení skutečně každý, kdo ochutná.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si v misce rozmíchejte kakaový prášek spolu s vroucí vodou a rozpustnou kávou. Poté vše nařeďte dalšími 60 mililitry vody, aby byla směs tekutější.




Dále si v jiné míse vyšlehejte vejce spolu s krupicovým cukrem a změklým máslem do nadýchané pěny.

Také přidejte rozpuštěnou a mírně zchladlou hořkou čokoládu a kakaovou hmotu.

V další fázi vsypte kypřící prášek, jedlou sodu, prosátou polohrubou mouku, vanilkový cukr, a nakonec vlijte ještě kefír a olej.

Mělo by vám vzniknout nadýchané těsto krémovité konzistence.

Nyní si k ruce vezměte dva plechy vystlané pečícím papírem a rovnoměrně na ně rozprostřete čokoládové těsto.

Oba korpusy pečte v troubě asi 15 minut při teplotě 180 °C. Poté je vyjměte a nechte zchladnout.

Mezitím si připravte pařížský krém na plnění a ozdobu. V rendlíku si povařte smetanu, v které jste rozpustili kakao a cukr. Poté směs odstavte ze sporáku a vmíchejte do ní nalámanou čokoládu spolu s kousky másla. Vše můžete i krátce mixovat. Nakonec náplň nechte zchladnout a použijte na promazávání korpusů. Základnu bude tvořit jeden celý plát prvního korpusu a druhé až páté patro druhý korpus. Ten vrstvěte do tvaru pyramidy a spojujte pařížským krémem. Povrch zákusku též pomažte náplní a posypte dle libosti oříšky.

Hotový dezert umístěte do lednice přes noc, aby ztuhnul. Poté podávejte například s šálkem kávy, s čajem nebo s kakaem. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů